AZICHEM SRL este o companie ultraspecializată, certificată conform standardului UNI EN ISO 9001:2015, implicată în mod constant în cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii şi produse inovatoare în domeniul construcţiilor şi al construcţiilor ecologice. Începând din anul 1987, societatea Azichem produce şi comercializează propriile produse.

Pasiunea extraordinară pentru muncă şi pentru relaţiile umane, inovaţia constantă, profesionalismul deosebit şi atenţia pentru detalii fac ca societatea noastră să fie în prezent o realitate importantă în domeniul produselor pentru construcţii specializate. De-a lungul anilor, societatea Azichem şi-a desfăşurat şi conturat activităţile pe baza unor relaţii solide şi de durată cu clienţii şi cu furnizorii, punând accentul nu pe simpla vânzare a produselor, ci pe oferirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor şi pe serviciile pre- şi post-vânzare de excepţie.

În prezent, lista de produse Azichem cuprinde peste 200 articole, ce includ produse destinate şi comercializate exclusiv în Italia, care răspund unor numeroase nevoi în materie de restaurare de clădiri, reabilitare istorică şi a monumentelor, impermeabilizare a unor clădiri noi sau existente, stopare a infiltraţiilor, dezumidificare, îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, renovare a clădirilor civile, fibre aditive şi adaosuri pentru beton, mortare pentru ancorări industriale, precum şi multe altele!

Pentru toate aceste motive, în prezent societatea Azichem se numără printre cei mai importanţi producători italieni de materiale speciale şi de tehnologii inovatoare pentru Construcţii şi Construcţii Ecologice.

2018

Lansarea Azichem.network

Cu ocazia sărbătoririi a treizeci de ani de existență, am considerat necesară implicarea tuturor agenților, dealer-ilor autorizați, muncitorilor specializați și a agenților de vânzare de încredere, cei mai importanți participanți din istoricul societății Azichem. Astfel am creat Azichem Network, portalul care reunește toți colaboratorii și mediile profesionale care ne-au însoțit și vor continua să ne însoțească în această lungă călătorie. Importanța Network-ului, ce poate fi consultat pe adresa azichem.network constă în capacitatea de a crea valoare de tip "orizontal", fără protagoniști sau ierarhii. Plecând de la această premisă, am folosit crearea portalului și experiența din cei treizeci de ani de activitate pentru a începe să relansăm constant diverse conținuturi interesante pe pagina noastră de Facebook, pentru a putea să stârnim în continuare interesul pe o perioadă lungă de timp.

2017

Azichem sărbătorește cu un tort cu 30 de lumânări!

Anul 2017 este un an special pentru firma Azichem... pe lângă diferitele evenimente organizate cu ocazia zilei de 10 Martie, aniversarea a 30 de ani de la înființare coincide și cu lansarea noului logo modern, ce va înlocui celebrul logo conceput tocmai în anul 1987. De asemenea, tot în anul 2017 firma Azichem a finalizat și formidabilul proiect de restyling al tuturor site-urilor web, cu refacerea în totalitate a tuturor celor 9 site-uri tematice.

2014

Lansarea noului portal www.azichem.com

După 9 ani de funcţionare cu succes, site-ul www.azichem.it, lansat în anul 2005, a fost retras cu medalia de onoare! Practic, a sosit momentul de a reînnoi vitrina online a societăţii Azichem, prin lansarea succesorului său: www.azichem.com. Noul portal reprezintă o noutate absolută în materie de grafică, de conţinuturi şi structură internă, cu scopul de a deveni un punct de referinţă şi un instrument extrem de eficient pentru întreaga companie Azichem, pentru reţeaua sa de vânzări şi pentru profesioniştii din domeniu. Intuitiv, cu o navigare uşoară şi rapidă, noul site web a fost conceput cu cele mai noi tehnologii, pentru a oferi utilizatorului o experienţă de navigare plăcută şi agreabilă.

2013

Lansarea unor noi colaborări internaţionale

După lansarea activităţii în România, la finalul anilor '90, eforturile Azichem s-au concentrat în special pe dezvoltarea poziţiilor pe piaţa internă şi pe consolidarea portofoliului de produse. Anul 2013 marchează reluarea activităţilor la nivel internaţional, prin lansarea unor importante colaborări comerciale în diferite state, cum ar fi Spania, Portugalia, Cuba, Maroc, Turcia etc.

2010

Prezentarea site-ului web dedicat fibrelor pentru beton

La jumătatea anului 2010, a fost pusă la dispoziţia publicului experienţa pe care societatea Azichem a acumulat-o de-a lungul mai multor decenii, în domeniul cercetării tehnologice şi practice în materie de fibre pentru consolidarea conglomeratelor de beton, prin publicarea online a unui site internet special, cu rol informativ (www.fibrepercalcestruzzo.it). Ulterior, în luna mai a anului 2014, site-ul a fost modificat, prin lansarea site-ului www.readymesh.it.

2008

Finalizarea aplicării marcajului CE pe principalele produse

Adaptarea procedurilor pentru controlul calităţii şi al producţiei, conform noului standard UNI EN ISO 9001:2008. În acelaşi timp, s-a finalizat şi procedura de obţinere a Marcajului CE pentru principalele produse din catalogul Azichem.

2007

AZICHEM aniversează 20 de ani de Activitate şi Inovaţie

După anul 2006, an în care Grupul Pattarini, din care Azichem face parte, a aniversat 50 de ani, anul 2007 marchează aniversarea a 20 de ani de activitate Azichem. Aceste evenimente reprezintă o mărturie directă a seriozităţii şi a profesionalismului întregului Grup.

2006

Introducerea sistemelor de ranforsare şi consolidare FRP

Azichem prezintă "noul" program de inginerie structurală ce include sistemul de ranforsare şi consolidare Technokomposit FRP, bazat pe tehnologia sistemelor compozite din fibre de carbon, de bazalt şi fibre de sticlă. Ulterior, societatea Seico Compositi din Forlì s-a implicat în dezvoltarea sistemelor de ranforsare cu FRP şi FRCM, în folosul întregii reţele Azichem (www.seicocompositi.it).

2005

Lansarea portalului online www.azichem.it

Azichem inaugurează portalul www.azichem.it, punând la dispoziţia tuturor, online, o importantă cantitate de informaţii tehnologice "în continuă dezvoltare", privind materialele speciale din domeniul construcţiilor. În scurt timp, aceasta şi datorită opţiunilor cum ar fi întrebări şi răspunsuri, glosar tehnic, memoflash etc., noul portal a ajuns să fie foarte accesat, cu mii de vizitatori unici în fiecare lună!

2002

Certificarea UNI EN ISO 9001

Azichem obţine certificarea MOODY International pentru controlul producţiei din fabrică, în conformitate cu standardul UNI EN ISO 9001:2000

2001

Firma Azichem realizează primul său site web

Azichem intră în spațiul web, inaugurându-și propriul site web www.azichem.it, punând on-line la dispoziția tuturor un important instrument de informare tehnologică ”continuă” cu privire la materialele speciale utilizate în domeniul construcțiilor și al construcțiilor ecologice.

1998

Lansarea primelor colaborări în afara Italiei

După opt ani de la moartea lui Ceauşescu, datorită spiritului întreprinzător şi de aventură al proprietarului Aldo Favretto, s-a început o colaborare fructuoasă cu societatea Co.Fa din Piteşti (România), pentru fabricarea la nivel local a celor mai importante produse sub formă de pulbere din catalogul Azichem, precum şi pentru importul de materiale secundare şi complementare, pentru o distribuţie generală a activităţii noastre. În prezent, Co.Fa şi Azichem îşi continuă colaborarea, sporindu-şi reciproc valoarea pe piaţă.

1994

SANAGEB: produse speciale pentru Construcţiile Ecologice

Azichem S.r.l. prezintă SANAGEB, o linie originală şi completă de produse speciale pentru Construcţiile Ecologice, linie ce se va afirma foarte rapid, pentru a deveni apoi o tendinţă pe piaţa din domeniu. Pentru prima dată în Italia, o societate de produse pentru construcţii vorbeşte despre produse pe bază naturală, de salubrizare a mediului, de sănătate a spațiului de locuit etc., anticipând astfel, cu cel puţin zece ani, tendinţa generală a pieţei.

1990

Introducerea produselor preamestecate pentru construcţii

Încă din primii ani de activitate a societăţii Az Service, activitatea de antreprenor pentru construirea de pardoseli industriale devine tot mai puţin importantă, în raport cu materialele specializate şi accesoriile. Prin urmare, proprietarii firmei Az Service decid să modifice core business-ul societăţii, transformând-o dintr-o societate de servicii într-o societate de producţie şi distribuţie a materialelor specializate, modificându-i numele din Az Service în Azichem. În acest an, numărul asociaţilor ajunge la 3, prin cooptarea d-lui Ing. Edoardo Mocco, producător cu o foarte vastă experienţă şi însemnat director tehnic al societăţii Azichem, în anii ce vor urma

1987

Anul înfiinţării

Cei doi asociaţi fondatori ai actualei societăţi Azichem, Giuseppe Pattarini şi Enrico Gadioli, înfiinţează societatea Az Service S.R.L., destinată, în principal, construirii de pardoseli industriale din beton şi răşină, comercializării de produse de impermeabilizare bentonitice şi din cauciuc hidrofilic expandabil şi aditivi pentru pardoseli, inclusiv fibre polipropilenice şi fibre de oţel (în aceşti ani apare marca ReadyMesh)