Gama 'GROUT': restructurarea betonului 'prin îngroşare' cu ajutorul materialelor turnate

Cod: S.0009

Gamǎ de produse pentru reparația structurilor din beton cu mortare turnabile, utilizând tehnica “îngroşǎrii”, potrivitǎ pentru secțiuni medii şi mari de reconstrucții.

Produse utilizate

În situațiile în care betonul armat este foarte deteriorat, de exemplu în mediile civile, industriale, infrastructurale etc, reparația produselor manufacturate şi restabilirea funcțiunilor inițiale ale lucrǎrii capǎtǎ o importanțǎ fundamentalǎ. În aceste cazuri însǎ, pǎrțile deteriorate şi “lipsa” volumului pot fi atât de serioase încât devine necesarǎ o reconstrucție mai mare. În aceste cazuri, de exemplu, s-ar putea sǎ nu fie suficientǎ reconstrucția “suprafeței”, fiind necesarǎ o intervenție aşa-zisǎ de “îngroşare” a pǎrților deteriorate. În plus, la aceste intervenții devine de multe ori necesarǎ reconstrucția armǎturilor originale ale produsului manufacturat sau adǎugarea de noi armǎturi pentru a restabili funcțiunile structurale originale ale lucrǎrii. 

În aceste situații, deci, este vorba despre intervenții pentru care metoda cea mai eficientǎ de aplicat este construcția unui cofraj extern în jurul lucrǎrii şi reconstrucția pǎrții degardate prin turnarea unor mortare tehnice industriale speciale cu retragere compensatǎ, cu prestații foarte ridicate, dupǎ ce ați curǎțat bine suprafețele deteriorate, realcalinizat suprafața zidurilor, pasivizat fiarele armǎturii expuse şi oxidate, şi instalat eventuale armǎturi adiționale. 

 

Soluția integratǎ pe care v-o prezentǎm este un ciclu aplicativ complet, fiabil şi testat de zeci de ani, pentru reabilitarea prin “îngroşare” (cu reconstrucții volumetrice substanțiale) a produselor manufacturate cu un nivel de deterioare mediu-ridicat. Este compus dintr-o soluție realcalinizantǎ (CONSILEX SAN), un slurry cimentos pentru pasivizarea fiarelor de armǎturǎ oxidate (REPAR MONOSTEEL), un mortar structural turnabil cu prestații ridicate şi cu retragere compensatǎ (GROUT 6), ca şi dintr-un ciclu de finisaj (dacǎ este necesar) şi de vopsire pentru protejarea reconstrucțiilor fǎcute în urma carbonatǎrii. Eventualul finisaj se realizeazǎ cu un mortar special de ajustare REPAIR SM şi un ciclul de vopsire protectoare PROTECH WAC.

 

Reparația betonului degardat prin îngroşare cu produsele care fac parte din aceastǎ soluție integratǎ care are ca şi component principal GROUT 6, a permis rezolvarea excelentǎ a problemelor celor mai critice din domeniul industrial şi a produselor manufacturate infrastructurale. Numeroasele cazuri de succes demonstreazǎ eficiența şi durata sigure ale sistemului. 

Contactați-ne imediat

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Atenție, introduceți datele în mod corect
Atenție! Introduceți adresa de email corectǎ
Atenție, introduceți datele în mod corect

Prin trimiterea, accept acceptarea declarației de confidențialitate

Atenție, introduceți datele în mod corect

Abonare la buletine informative

Trimteți mai departe

Soluții integrate care v-ar putea interesa