PRERIT: inhibitor de priză pentru pardoseli prin tehnica

Cod: S.0066

Azichem a emis un protocol aplicativ pentru realizarea unor pardoseli splendide care îmbinǎ marea rezistențǎ mecanicǎ şi durabilitatea betonului cu aspectul estetic deosebit al pardoselii naturale.

Produse utilizate

Pardoselile din beton au marele avantaj de a fi relativ ieftine, se pot construi rapid, au mare rezistențǎ mecanicǎ şi sunt de lungǎ duratǎ. Aceste caracteristici au determinat marele lor succes în domeniul industrial şi al infrastructurilor unde prestațiile mecanice cu singuranțǎ sunt mult mai importante decât aspectul estetic. Totuşi, de câtva timp pardoselile din beton se utilizeazǎ din ce în ce mai mult şi în domeniile rezidențiale şi comerciale. În acest segment de piaƫǎ tehnica “pietrişului spǎlat” este cu siguranțǎ una dintre tehnicile de construcƫie de interes mai ridicat având in vedere cǎ permite construcția pardoselilor cu prestații mecanice, de lungǎ duratǎ şi uşor de realizat, dar care şi conferǎ aspectul unei traiectorii acoperite cu pietriş sau a unei strǎzi naturale.

Tehnica‘pietrişului spǎlat’ se bazeazǎ pe un proces fundamental: aplicarea unui inhibitor sau a unui întârzietor de priză (PRERIT) pe suprafața betonului proaspăt, tocmai netezit, care în câteva ore este capabil să întrerupă procesul de întărire a celor 2-3 milimetri de strat de suprafațǎ din ciment. După aceea, prin hidrospălarea la presiune, se poate înlătura acest strat “moale” evidențiind inertul care constituie betonul. Avantajele acestei tehnici, dincolo de marele efect estetic final potrivit chiar şi pentru lucrările din mediile naturale şi peisagistice, constau în faptul cǎ nu este nevoie de unelte sau echipamente deosebite, iar modalitatea de realizare nu se deosebeşte prea mult de cea utilizatǎ de obicei pentru pardoselile netezite. 

  

 

Aspectul estetic al pardoselii obținute, datorită acestei tehnici, poate fi personalizat ulterior în funcție de propriile necesități şi a propriului gust, modificându-i forma, culorile şi granulometria inerților care compun matricea cimentului (este posibil, de exemplu, sǎ faceți ghiaietto (pietriş) din pietre rotunde, de o singurǎ culoare sau de culori diferite). Acelaşi material cimentos se poate chiar colora prin adǎugarea oxizilor speciali în timpul amestecului pentru a crea un substrat colorat în care sǎ puneți pietrele expuse la suprafațǎ.  

Dupǎ terminarea acestui ciclu Azichem propune o serie de produse pentru îmbunǎtǎțirea ulterioarǎ a pardoselii. Este vorba de adǎugarea fibrelor din polipropilenǎ multifilament anti fisuri (READYMESH PM-180) direct în amestecul de ciment, de aplicarea unui consolidant întǎritor anti-evaporare la sfârşitul lucrǎrilor (QL NANO LITHIUM), pe bazǎ de silicați de litiu, care sǎ îndeplineascǎ funcția de maturare şi care sǎ confere permeabilitate şi duritate mai mari suprafeței finale, şi a unui sigilant elastomeric (EG 91) pentru sigilarea rosturilor de contracție şi a rosturilor de lucru, necesari, ca de altfel, în orice altǎ pardosealǎ din beton.

Contactați-ne imediat

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Atenție, introduceți datele în mod corect
Atenție! Introduceți adresa de email corectǎ
Atenție, introduceți datele în mod corect

Prin trimiterea, accept acceptarea declarației de confidențialitate

Atenție, introduceți datele în mod corect

Abonare la buletine informative

Trimteți mai departe

Soluții integrate care v-ar putea interesa